image show5
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣΦΑΤΟ TWEET

Οι Ευρωβουλευτές μιλούν για τον Σπύρο Δανέλλη

book cover

2
Άρθρα
PDF Εκτύπωση E-mail
Μπορεί ο σκοπός ν’ αγιάζει τα μέσα, σύντροφοι;

Αν εξαιρέσουμε το ανατριχιαστικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που τόσο δυναμικά εισέβαλε στον πολιτικό χάρτη της χώρας, το πλέον ανησυχητικό φαινόμενο αντίδρασης της κοινωνίας στο σοκ της χρεοκοπίας, αποτελούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Η αναγκαστική συνθηκολόγηση Σαμαρά με την πραγματικότητα και η υποστολή των πανάκριβα πληρωμένων από τον ελληνικό λαό αντιμνημονιακών του λαβάρων, έκανε έναν τύπο όπως ο Καμμένος, «νοματαίο» όπως λέει και ο λαός.

Περισσότερα...
 
PDF Εκτύπωση E-mail
Να αποτρέψουμε μια νέα αρπαγή της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει την ύπαρξή της στην έμπνευση κάποιων πολιτικών ελίτ. Στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού, οι λαοί των κρατών μελών επέδειξαν παθητική συναίνεση πολύ περισσότερο παρά ενεργό ρόλο. Η Ένωση νομιμοποιήθηκε στα μάτια των πολιτών κυρίως από τα αποτελέσματά της και όχι μέσω συμμετοχικών διαδικασιών που θα εξέφραζαν την πολιτική τους βούληση.

Περισσότερα...
 
PDF Εκτύπωση E-mail
Το Ποτάμι δεν έγινε για να λιθοβολεί το σύστημα

«Δε θελήσαμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας στο ελάχιστο ώστε να αυξήσουμε τη διαπραγματευτική μας ισχύ» υποστηρίζει στην «Α» ο πρώην ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού. «Αυτονόητο για 'μένα να αλλάξω κόμμα, αρνούμενος να αλλάξω απόψεις» δηλώνει, μιλώντας για την πορεία του στο ΠΑΣΟΚ, ενώ «η «αυτοκτονία» της ΔΗΜ.ΑΡ. και «η βουλιμική εμμονή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να ελέγχει τον χώρο δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια» τονίζει για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Περισσότερα...
 
PDF Εκτύπωση E-mail
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τουρισμός

Ο βασικός χρηματοδότης της εθνικής μας οικονομίας, πλην των ευρωπαϊκών ταμείων, είναι ο τουρισμός. Ο οποίος μάλιστα τροφοδοτεί με ζεστό χρήμα άμεσα την πραγματική οικονομία. Ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης οι τοπικές οικονομίες των τουριστικών περιοχών, νιώθουν το ευεργετικό φιλί ζωής του τουρισμού να τις διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες.

Περισσότερα...
 
PDF Εκτύπωση E-mail
Το ΠΟΤΑΜΙ ως μέτωπο λογικής

Οι Ευρωεκλογές με την παραδοσιακά "χαλαρή" ψήφο και με προεκλογική ατζέντα σχεδόν αποκλειστικά την εσωτερική κομματική αντιπαράθεση, έδωσαν ένα σκηνικό κατακερματισμού. Με τις δυνάμεις του μικρού δικομματισμού να πλησιάζουν στο 27% και 23%, τον ενδιάμεσο χώρο σε ένα περίπου 20 % και τη νεοναζιστική παράταξη να παγιώνεται στο ιλιγγιώδες 10%.

Περισσότερα...
 
PDF Εκτύπωση E-mail
Οι Κάλπικοι και οι Πραγματικοί Φίλοι του Λαού

Το φαινόμενο της εκτεταμένης ανομίας, της επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων, της άνευ κόστους απείθειας σ' όποιον νόμο ή κανόνα δεν γουστάρουμε, αποτελεί μια από τις βασικότερες παθογένειες που χαρακτηρίζουν την νεοελληνική πραγματικότητα και μας διαφοροποιούν σαφώς από το σύνολο της λοιπής Ευρώπης.

Περισσότερα...
 
PDF Εκτύπωση E-mail
Η σημασία της θαλάσσιας χωροταξίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη

Η φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσει την έξυπνη και περιβαλλοντικά βιώσιμη οικονομική ανάπυξη με ορίζοντα το 2020 περνάει και από τη θάλασσα. Οι τομείς που συνδέονται με το θαλάσσιο περιβάλλον προσφέρουν ευκαιρίες προώθησης της καινοτομίας, της αειφόρου ανάπτυξης και της απασχόλησης, οι οποίοι αναμένεται να συμβάλουν στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Τον Οκτώβριο του 2012, οι ευρωπαίοι υπουργοί αρμόδιοι για θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον, ενέκριναν τη Διακήρυξη της Λεμεσού όσον αφορά τη στήριξη των στόχων της στρατηγικής Ευρώπη 2020 μέσω ενός ισχυρού θαλάσσιου πυλώνα.

Περισσότερα...
 
PDF Εκτύπωση E-mail
Ο ΒΟΑΚ, οι αγροτικές επιδοτήσεις και ο Αποσελέμης

Τί συνδέει άραγε τα τρία φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους θέματα που απασχόλησαν πρόσφατα την τοπική ειδησεογραφία; Με τρεις κουβέντες: η πολιτική αντιπαροχή που αποτελεί τη βασική παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος αλλά και η άρνηση ακόμα και σήμερα κάθε ίχνους αυτογνωσίας και ορθολογισμού. Και εξηγούμαι. Η ανακοίνωση κατανομής κονδυλίων του ΣΕΣ (ΕΣΠΑ 2014-2020) για οδικά έργα από το Υπουργείο Υποδομών, προκαλεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης όπου σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του νησιού, συμπολίτευση και αντιπολίτευση διαπιστώνουν πως η Κρήτη είναι ο μεγάλος ρηγμένος και όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε. Απο κοντά και ο τοπικός τύπος που σιγοντάρει πως ο χαμηλός βαθμός διεκδικητικότητας είναι η πηγή της κακοδαιμονίας μας. Και όμως αρνούμαστε να δούμε πως ο ΒΟΑΚ δεν έγινε γιατί απλούστατα όλοι (κόμματα και πολιτικό προσωπικό) δεν ενδιαφέρθηκαν να επενδύσουν τους διατιθέμενους πόρους σε έργα που θα διασφάλιζαν τη βιωσιμότητα και θα προσέδιδαν προστιθέμενη αναπτυξιακή αξία. Αυτό βεβαίως απαιτεί ορθολογικό σχεδιασμό και ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα επέτρεπε την διασπορά και κατασπατάληση των πεπερασμένων πάντοντε πόρων σε έργα και εργάκια ήσσονος σημασίας που όμως καλύπτουν ανάγκες και απαιτήσεις των ψηφοφόρων όλης της πυραμίδας (από τους κομματάρχες, τοπάρχες, κοινοτάρχες, δημοτικούς παράγοντες μέχρι δημάρχους, νομάρχες, περιφερειάρχες, βουλευτές και υπουργούς).

Περισσότερα...
 
PDF Εκτύπωση E-mail
Αναζητώντας το μήνυμα

Η αυτοδιοίκηση, λέγαμε πάντα στην ανανεωτική αριστερά, πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη, μακριά απ' τον έλεγχο και την επιρροή των κομμάτων και της κεντρικής εξουσίας.

Περισσότερα...
 
PDF Εκτύπωση E-mail
Και μετά άραγε ξυπνήσαμε;

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στα κακά για τα κυβερνητικά κόμματα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ήταν ο ανασχηματισμός που έστειλε τα πιο λάθος μηνύματα. Καταρράκωσε την ούτως ή άλλως αδύναμη κυβερνητική συνοχή και παράλληλα αποδέχτηκε εμπράκτως την ορθότητα της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας ουσιαστικά τη στρατηγική της άμεσης εξόδου από το μνημόνιο.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2
banner1
blue growth
epitropi2
epitropi1
epitropi3
CHARLIE-HEBDO