Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΦΑΤΟ TWEET

Οι Ευρωβουλευτές μιλούν για τον Σπύρο Δανέλλη

plenary

5

Δελτια Τυπου


Warning: Creating default object from empty value in /home/sdanellis/public_html/modules/mod_fl_latest/helper.php on line 140

Warning: Creating default object from empty value in /home/sdanellis/public_html/modules/mod_fl_latest/helper.php on line 140

Warning: Creating default object from empty value in /home/sdanellis/public_html/modules/mod_fl_latest/helper.php on line 140
2
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε νέα του Σπύρου Δανέλλη συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας και εγγραφείτε.
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
EMAIL
Terms and condition
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
"Η εκπαίδευση αξίζει!"-Βάλε και εσύ την υπογραφή σου

Πριν από λίγο καιρό το ελληνικό think tank «Το Δίκτυο» έδωσε και κέρδισε μία σημαντική μάχη που έχει τη δύναμη να επηρεάσει σημαντικά την μελλοντική πορεία της πολιτικής για την παιδεία στην Ευρώπη : πέτυχε την αναγνώριση της πρωτοβουλίας πολιτών "Η εκπαίδευση αξίζει! Μην την υπολογίζεις στο έλλειμμα!" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου θεσμού της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών» που προβλέπει η συνθήκη της Λισαβόνας και δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να εισηγούνται άμεσα συγκεκριμένες πολιτικές στη Ε.Ε. εφόσον συγκεντρώσουν τις προβλεπόμενες υπογραφές.

Με την πρωτοβουλία "Η εκπαίδευση αξίζει! Μην την υπολογίζεις στο έλλειμμα!", το Δίκτυο καλεί τους Ευρωπαίους πολίτες να βάλουν την υπογραφή τους ώστε να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι δαπάνες κάθε εθνικού προϋπολογισμού για την εκπαίδευση να εξαιρούνται από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, στις περιπτώσεις που οι δαπάνες αυτές υπολείπονται του μ.ο της ευρωζώνης για τα τελευταία 5 έτη.

Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει δυνατότητα αύξησης των δαπανών για την παιδεία κατά 1,5% του ΑΕΠ περίπου, που αντιστοιχεί σε αύξηση 50% περίπου του σημερινού προϋπολογισμού για την παιδεία.

Για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητη η συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών Ευρωπαίων πολιτών!

Βάζοντας την υπογραφή μας, συμβάλλουμε στο να δοθεί προτεραιότητα στην παιδεία τόσο από την Ευρώπη όσο και από κάθε χώρα, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης που επιτείνει τις ανισότητες στο εσωτερικό των κοινωνιών αλλά και μεταξύ των χωρών.

Βάζοντας την υπογραφή μας, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα μικρό βήμα ο καθένας μας και ένα μεγάλο βήμα όλοι μαζί ώστε να ανατρέψουμε την έλλειψη προοπτικής για τους νέους της Ευρώπης.

"Η εκπαίδευση μοιάζει με την ελευθερία : δεν χαρίζεται, κατακτάται", έχει πει ένας σπουδαίος φιλόσοφος.

Ας στηρίξουμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία του Δικτύου, ώστε να κατακτήσουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει, αλλά που δεν θα μας χαριστεί χωρίς (και) τον προσωπικό μας αγώνα.

Για να βάλεις και εσύ την υπογραφή σου, επισκέψου την ιστοσελίδα http://invest-in-education.eu/

 

thebook2

edu3

ματια στην καθημερινοτητα


Warning: Creating default object from empty value in /home/sdanellis/public_html/modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1036
Εκβιασμοί, απειλές, συνομωσιολογία: εκλογές όπως πάντα
blue growth

citizen

epitropi2
epitropi1
epitropi3

1

4